VAPZ

Pensioen opbouwen zonder groepsverzekering

WAT IS HET VAPW VOOR LOONTREKKENDEN?

Via het VAPW bouwen werknemers, die via hun werkgever geen of slechts een beperkt aanvullend pensioen opbouwen, toch een mooi pensioenspaarpotje op. Geen overbodige luxe, want de eerste pijler volstaat al lang niet meer. Het VAPW is een tak 21- of tak 23-verzekering waarmee er, via afhoudingen op het nettoloon, een extra pensioen wordt opgebouwd.

Dit op een fiscaal vriendelijke manier, want het VAPW geeft recht op een belastingvermindering van 30%. Indien u van een maximale belastingvermindering wilt genieten en reeds over een hypothecair krediet beschikt, laat u best een detailberekening maken door LIFE AND PENSION INSURANCE BROKER.

EEN PENSIOENSPAARPLAN OP MAAT VAN DE WERKNEMERS

Het VAPW wordt volledig op maat van de werknemer samengesteld,
waarbij u zelf beslist hoeveel u jaarlijks wilt sparen. Omdat er wel
een aantal maxima van toepassing zijn die niet eenvoudig te bepalen zijn, is
het aangeraden om u hiervoor te laten adviseren door een expert zoals LIFE AND PENSION INSURANCE BROKER.

U sluit het VAPW af met of zonder een vast jaarlijks
rendement
, afhankelijk van de gekozen formule.

Het is ook mogelijk om een begunstigingsclausule
aan het VAPW-contract toe te voegen, indien u liever een andere begunstigde
aanwijst dan uw wettelijke of testamentaire erfgenamen. U merkt het, een goed
VAPW opstellen is maatwerk. En net daarom kiest LIFE AND PENSION INSURANCE BROKER voor een
persoonlijke aanpak.

Download onze VAPZ folder

HET VAPW IN DE PRAKTIJK

Het vrij aanvullend pensioen voor werknemers staat los van de werkgever. De bijdragen worden immers afgehouden van uw nettoloon. U kiest dus zelf een verzekeraar en geeft zelf de modaliteiten vorm. Toch wordt de werkgever bij het VAPW betrokken, want hij doet dienst als doorgeefluik en houdt de betalingen in op het nettoloon. Het voordeel hiervan is dat u niet vasthangt aan een contract indien u uiteindelijk zonder werk komt te vallen, want het VAPW wordt stopgezet eenmaal de arbeidsovereenkomst stopt.

Op dit moment zijn er slechts een handvol VAPW-aanbieders op de markt actief en is de formule nog niet zo bekend. Daarom werkt LIFE AND PENSION INSURANCE BROKER samen met werkgevers om zo een grote groep loontrekkenden aan te spreken. Dat maakt het voor de loontrekkenden toegankelijker, terwijl de werkgever rekent op een administratieve vereenvoudiging.

KLINKT INTERESSANT?

Laat dan een persoonlijke simulatie maken door LIFE AND PENSION INSURANCE BROKER en ontdek hoe het VAPW u fiscaal voordelig laat sparen voor uw pensioen.

BEL: 02 880 00 16 of 0485 33 48 89